Välkomstveckan 2024

Sponsras av


Grattis till antagningen till Djursjukskötar- eller Veterinärprogrammet! För att få en introduktion till studentlivet och Uppsala kommer veterinärstudenter från årskurs 3 & djursjukskötarstudenter från årskurs 2 arrangera Välkomstveckan 2024 under er första vecka på Stutis! 

Datum
Välkomstveckan startar lördag 31/8 2024.
Upprop och kursstart 2/9 2024

Information om Välkomstveckan.

Välkomstveckan är fylld av olika aktiviteter för att ni ska få chansen att lära känna varandra & er nya stad. Under hela veckan kommer ni få stöttning av faddrar & äldrekursare som svarar på frågor, hjälper er hitta rätt & framförallt har kul tillsammans med er! Viktigt att veta är allt under veckan är frivilligt & det är lika okej att vara med på allting som ingenting. Bli inte heller avskräckta om ni inte kan vara med alla eller hela dagarna, man kan komma & gå som man vill – kontakta bara era faddrar så hjälper de er! 

Veckans aktiviteter sker i lag, och era lagfaddrar kommer att bjuda in er till en facebookgrupp samt en gruppchatt. Där kommer information både innan & under veckan om exakta platser, tider och annat som är typiskt bra att ha koll på.

Mer information kommer till er på mailen ni registrerat på antagning.se i slutet av sommaren! 

Välkomstveckans schema kommer se ut såhär:

Eventuella förändringar meddelas från era faddrar & på instagram.

Bra att veta! 

  • Mycket av välkomstveckans & hela studentlivets kommunikation sker på facebook, så om ni inte redan har facebook rekommenderar vi att ni skaffar det!
  • Hitta någon som kan vakta eventuella djur under första veckan! Även om djur för det mesta är välkomna på kårens aktiviteter lämpar det sig inte jättebra under välkomstveckan. Som ny student med späckat schema kan det dessutom vara väldigt skönt att bara behöva tänka på sig själv i några dagar. Hittar du ingen djurvakt så löser vi det ändå – hör av dig till faddrarna så hjälper de dig! 

OBS: måndag kväll är det totalt djurförbud på aktiviteterna. 

  • Ha färdiga matlådor! Matlådor är studentens bästa vän – det kommer du snabbt lära dig. Under veckan kommer schemat vara späckat, så att ha preppat veckans mat redan innan kommer du att tacka dig själv för. Ha gärna med dig mat som kan ätas kall då de flesta måltider kommer att ätas utomhus. 
  • Det kommer en enkät till er mail – fyll gärna i den så vi kan anpassa mat & aktiviteter efter era allergier & fobier!
  • Under ert första år kommer veterinärstudenterna att kallas Amöbor & djursjukskötarstudenterna Plankton. Tillsammans kallas ni för Protozoer.
  • Fredagens Protozoegaque kräver anmälan. Det sker via Orbi, så om ni inte redan har ett konto där kan det vara bra att skaffa.
  • På tisdag kväll kommer det bl.a. finnas möjlighet att lära känna nationerna i Uppsala. Vill ni ta del av det krävs ett nationskort, mer om det hittar ni på Uppsalastudent.com

Välkomsveckans sociala medier – följ dem för mer uppdateringar!

Facebook: För djursjukskötare: Plankton 2024, Protozoer 2024 & laggrupp. För veterinärer: Amöbor 2024, Protozoer 2024 & laggrupp.

Instagram: @vmfvalkomstvecka_2024

Hoppas vi ses i höst!

Karta över campus: