Hundgårdarna hos VMF

OM Hundgårdarna

Som medlem i VMF kan du ställa dig i vår hundgårdskö och hyra hundgårdar hos oss. Vi har totalt 42 hundgårdar som har möjligheten att husera upp till 4 hundar per hundgård, beroende på hundarnas storlek, 14 av hundgårdarna ligger vid VHC på campus och resten ligger vid SVA, en kort promenad från kårhuset.

Hundgårdskön

Vår hundgårdskö räknar din kötid enligt följande:
1. Antal påbörjade terminer du varit medlem i VMF
2. Ditt avstånd till SLU
3. Hur länge du har stått i hundgårdskön
Det som tar högsta prioritet är alltså hur länge du varit medlem eller stödmedlem hos oss och om du och en annan sökande varit medlem lika länge ser vi till hur långt du har till campus, för att underlätta för de studenter som pendlar långa sträckor med hunden.

Nya hundgårdsplatser annonseras i gruppen “Hundgårdar VMF”. I annonsen anges vilken hundgård som är ledig, hur många platser i den som är ledig, om den delas med annan hund och vad hyran ligger på. När du anmält intresse kontaktas du via din skolmail inom en vecka om du är den med bäst plats i kön, om du svarar inom en vecka får du då chans till en provvecka.

Anmäl dig till hundgårdskön här

Att hyra hundgård

När du blivit erbjuden en plats och tackat ja får du och hunden en provvecka. Under denna vecka förväntas du och eventuella hundgårdskamrater att utvärdera huruvida din hund trivs i hundgården och om den fungerar med det eventuella sällskapet. Om hunden trivs skrivs då ett kontrakt mellan dig och VMF, annars går platsen vidare till nästa i kön.

När du hyr hundgård hos oss förbinder du dig att betala hyran till BG 531-1154 med meddelande “hundgårdens namn och nummer + månaden du betalar för” (ex. “SVA B november”) innan den sista föregående månad. För november betalar du alltså din hyra senast 31 oktober, annars erläggs du en förseningsavgift. Hundgårdarna kostar 250-350 kr per plats för fullvärdiga VMF-medlemmar. Stödmedlemmar betalar 150 % av hyran.

När du hyr hundgård av oss förbinder du dig också att följa vår hundgårdspolicy.


FAQ

Vilken plats har jag i kön?
Vi kan absolut se vilken plats du har i kön, men denna påverkar inte nödvändigtvis dina chanser till en hundgård, eftersom det beror på vilka som intresseanmäler sig till samma gård som du,

Hur lång tid tar det att få en plats i hundgård?
Det är svårt att säga då söktrycket generellt beror på vilken typ av hundgårdsplats du vill ha och när på året du vill ha den. Oftast krävs dock ett par terminer i VMF, så om du har hund och planerar att studera veterinär eller DSS kan vi varmt rekommendera att bli stödmedlem redan nu!

Vilka typer av hundgårdar finns?
Vi har 17 hundgårdar med koja och liggpall och 10 hundgårdar med inomhusutrymme i en barack vid SVA. Vi har också 14 hundgårdar som är delvis täckta med tak, har en 2-hundskoja och liggpall, dessa ligger vid VHC.

Var betalar jag? Vem kontaktar jag om jag har frågor?
Betalning sker till bankgiro 531-1154. Om du har frågor eller funderingar kontaktar du vmf_hundgard@stud.slu.se