Evenemang

Mysiga pubar

Är sittningar och vilda fester inte riktigt din grej så anordnar KV även pubar i kårhuset under året. Dessa hålls vanligtvis varannan onsdag* och då serveras det pubmat och dryck till ett studentvänligt pris. Det brukar vara ett tema med passande aktivitet, ex. på spåret, murder mystery osv. Dit kan man komma efter skolan, käka mat och prata om vad som hänt under veckan.
Varmt välkomna önskar Klubbverket!

*du hittar vilka dagar det är pub i kalendern på startsidan.

Stutiscafé

Stutiskaféet är öppet varannan tisdag kl. 16.30-18.00 (udda veckor)*. Där säljs sötfika, baguetter, te och kaffe m.m. till studentvänliga priser. Det finns självklart veganska och glutenfria alternativ. Varje café har ett tema och veckans tema hittar du i evenemangen som kommer ut på kårens Facebooksida.
Välkomna till Stora salen på kåren!

*du hittar vilka dagar det är café i kalendern på startsidan.

PR-försäljningar

I samband med Stutiscaféet udda tisdagar kl. 16.30-18.00 håller PR öppet för försäljning. Där hittar du allt du behöver till sittningar – sångböcker, pins, manchettknappar, rosetter, kårband m.m. Det är även där du hittar kläder, ryggsäckar osv. med VMFs logga på.

Foderförsäljningar

En gång i månaden öppnar hemsidan för foderförsäljning. Där kan du som medlem i VMF köpa kvalitetsfoder till framförallt hund och katt till kraftigt rabatterade priser. Mer information finns här.

Sittningar och släpp

– Möt blivande kollegor och kompisar på våra fartfyllda och oförglömliga fester.

Under året anordnas en rad olika sittningar. Det är antingen de olika klasserna eller utskotten som anordnar fester med olika tema. De hålls endera på kåren eller på någon av restaurangerna Matverkstaden eller Ulls restaurang på campus. Ibland även på nation. Efterföljande fest sker dock alltid i vårt fina kårhus (undantag nation). De flesta festerna håller på till -02, medan vissa håller på ända fram till -04. De olika sittningarna har olika klädkod och olika känsla och efter några år på Stutis kommer du garanterat ha hittat dina favoriter!

Sångboksmiddagen

Anordnas av Eventutskottet i början av höstterminen och är en sittning där man lär sig allmänt vett och etikett, samt de traditionella sångerna.

Phlugan

Anordnas av KV och phlugankommittén alla ojämna år. Detta är festen med stort F för såväl veterinärstudenter som färdiga veterinärer. Veterinärer från hela landet går på denna traditionella middag som hålls på Syltan, med efterföljande fest på ULS-kåren.

Natt-O

Anordnas gemensamt av KV och VIF och hålls någon gång under slutet av november- början av december. Detta är en fest med gamla anor. Från början ingick en nattorientering, men då många sprang vilse och inte hittade tillbaka har den nu ersatts av att man under eftermiddagen går en glöggrunda eller springer en orienteringsrunda. 2022 genomfördes även öl-ol. Under sittningen får man läsa det årliga skvallerkompendiet, där allt som hänt under året finns samlat, på rim. Detta är en av de största festerna under året och festen håller på enda fram till -04.

Midvinterblotet

Anordnas av KV och VIF i början av vårterminen. Detta är en fest i sann vikingaanda. Det serveras helstekt vildsvin eller gris, klyftpotatis och äppelkaka äts på det gamla hederliga viset och nymodigheter så som servetter, tallrikar och bestick utgår. I mitten av middagsgästerna finns en bock, varifrån man sedan kan slå ner sin bordsgranne om man utmanat hen på kuddkrigsduell. Under kvällen anordnas en rad lekar och tävlingar som ölhävning, armbrytning och dragkamp.

Viltmiddagen

En mycket populär tradition som återupplivats från tiden då Stutis låg i Stockholm och JaVU hette Jaktsällskapet. Anordnas av Jakt- och vildmarksutskottet och KV i början av vårterminen. En stor sittning, som lockar mycket folk från kårer runt om i landet. Detta är en sittning där man satsar på en lite lyxigare meny med traditionella vilträtter, och den brukar vara väldigt uppskattad. Även denna fest håller på enda fram till -04.

Sittningar anordnade av klasserna

Protozoegasquen

Är den första och en av de största sittningarna under året. Anordnas av veterinär åk 3 och djursjukskötare åk 2 som en del av välkomstveckan och går av stapeln redan första veckan på höstterminen. Detta är en fest som ettorna har första tjing på, och övriga får kämpa om de högt åtråvärda biljetterna.

Återbjudningen

Protozoerna håller sittning för framförallt djursjukskötare åk 2 och veterinärstudenter åk 3 som tack för välkomstveckan. Denna tillställning hålls enligt tradition på höstterminen och kåren är öppen till -04.

Brännbålet

Här bjuder veterinär åk 2 amöborna på middag samtidigt som de presenterar sitt nya namn.

Mittfesten

Veterinär åk 3 firar att de kommit halvvägs in i utbildningen. Detta görs på vårterminen.

Amöbaspexet

Veterinär åk 1 har middag för de lärare de haft under året och bjuder efter det på spex för lärare och övriga årskurser. Brukar vara mycket uppskattat av såväl lärare som äldrekursare.

Postklinspex

Veterinär åk 5 spexar för övriga efter de är klara med största delen av sin utbildning. Handlar framförallt om de kliniska åren.