Det finns 14 utskott och 2 nämnder inom VMF, utöver dessa har vi också fodergruppen osm anordnar försäljning av djurfoder. Utskotten anordnar en mängd olika sociala aktiviteter och bidrar till den speciella kåranda som finns inom VMF, exempelvis Stutiscaféerna, försäljningar, föreläsningskvällar, studieresor och möjlighet till att hyra badtunna. Utskottens fritidsaktiviteter ger möjlighet till kontaktskapande över program- och årskursgränser och ger en trevlig och värdefull paus i studierna.

Alla VMFs utskott är öppna, med undantag för Inskottet och Klubbverket. Att ett utskott är öppet innebär att vem som helst får delta på deras möten, oavsett om de är invalda på en post eller inte. Observera att du fortfarande behöver vara medlem för att engagera dig i utskotten, undantaget utbildningsutskottet som är öppet för alla våra studenter. Bli medlem här

Bladmagen (BM)

Bladmagen är VMFs egen tidning, med anor från 1967, som skickas ut till medlemmar två gånger per termin. Tidningens innehåll är öppet och bestäms av oss i redaktionen, med inslag från resten av VMF. Vi skriver stort som smått om ämnen som kan vara intressanta för kårens medlemmar. Det kan vara allt från intervjuer med forskare till drinkrecensioner och rapporter från sittningar. Någon gång per år brukar vi också hålla i tävlingar, till exempel “Bästa foto” eller “Stutis mjukaste hund”, där alla är välkomna att delta! Bladmagen har ett eget kontor i kårhuset där vi har våra möten.

Vi har även ansvar för att skicka ut Löpmagen, ett digitalt nyhetsbrev med information om allt som händer på kåren. Löpmagen kommer ut på söndagar varannan vecka till studenternas skolmail.

Bladmagen kontaktar du via vmf_bladmagen@stud.slu.se
För information om annonsering kontaktar du vmf_annonsansvarig@vmf.se

Djuretiska utskottet (DjurEt)

I DjurEt kan du dina funderingar om djurvälfärd ventilera,
Djuretik är något som kan mången engagera.
Etologi är något vi också diskutera,
För om djurens beteende vi vill lära oss mera.
Har du tankar som på dig själv slår knut,
Träffa DjurEt så kan ni hjälpas åt att dessa reda ut!

DjurEt kontaktar du via vmf_djurEt@stud.slu.se

Ekonomiutskottet (EkU)

Pengar, mecenatkort och kårtillträde krävs för alla
Utan detta skulle kåren falla!
EkU sitter på sitt kontor och löser det mesta,
När ekonomin är löst ser ni oss på kåren festa!

EkUs kontor hittar ni på kårens övervåning, mitt emot dörren in till korridoren. Det är öppet tisdagar udda veckor 16-18, då kan du som är medlem koppla ditt SLU-kort till kårens system och således kunna komma in på kåren när du vill!
Övriga tider kontaktar du ek via följande adresser:
För ekonomi- eller fakturafrågor: vmf_eku@stud.slu.se
För medlemskapsfrågor, ex mecenatkort: vmf_medlemsansvarig@stud.slu.se
För frågor kring sponsring och samarbetsavtal: vmf_sponsoransvarig@stud.slu.se

Eventutskottet (EvU)

Eventutskottet på VMF fixar olika mindre event och ibland sittningar utöver kårens vanliga aktiviteter. De fixar exempelvis loppisar, sticklingsbytardagar och har ansvar för att tillsätta arbetsgrupper för Zoonosen, en sittning som anordnas tillsammans med MF och SSiU, läkarnas och sjuksköterskornas kårer.
Eventutskottet når du via vmf_EvU@stud.slu.se

Fikautskottet (FiQ)

Fikautskottet på VMF håller i kårens Stutiskaféer där det varannan vecka dukas fram sötfika, baguetter och kaffe till olika teman. Självklart säljs allt detta till studentvänliga priser.
Det är det perfekta tillfället att koppla bort studierna en stund, träffa nya vänner och fika så mycket man bara orkar!
Förutom Stutiskaféerna håller FiQ i två mycket mysiga bruncher varje år. En toppenstart på dagen med god mat, trevlig stämning och tillfälle att ta det lugnt efter en lång natts festande; eller bara dagen efter en skön hemmakväll.
Framför allt så är Fikautskottet ett trevligt utskott där alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet och intresse. Du kan vara en bakfantast, fikagalen, helt hopplös i köket men villig att lära, allmänt sugen på att träffa nya människor eller så vill du kanske bara ha något utanför skolan att engagera dig i? Hur som helst så är du varmt välkommen in i kakångorna, antingen genom att ta en post i utskottet eller genom att komma på stutiskaféerna. Och om du vill prova på eller bara vara med någon gång så är det bara att säga till, FiQ har alltid plats för en till!
Kaféet har öppet tisdagar udda veckor 16:30 – 18:00. Välkommen!

Vill du kontakta fiq gör du det via vmf_fiq@stud.slu.se

Fodergruppen

Har du en hungrig hund eller katt hemma, men CSN räcker inte riktigt till? Som medlem i VMF har du möjlighet köpa katt- och hundfoder från Hills, Royal Canin och Magnusson till kraftigt rabatterade och studentvänliga priser!

Fodergruppen är en grupp inom ekonomiutskottet och ansvarar för kårens foderbeställningar. Som medlem eller stödmedlem i VMF kan du varje månad genom oss beställa foder från Hill’s, Royal Canin och Magnusson till både hund och katt. Oavsett hur många du har så finns det rabatterat foder till dem alla, friska som sjuka!

Hemsidan är öppen för beställning under en vecka per månad, och försäljning/avhämtning sker vanligen under två eftermiddagar i slutet av månaden. Datumen för detta annonseras på Facebook samt per mail. Gå med i vår grupp “Foderförsäljning VMF” på Facebook för att få information om nästa beställning! Har du några frågor är du varmt välkommen att maila oss på vmf_fodergruppen@stud.slu.se

Regler och information om beställning hittar du här

Inskottet

Inskottet är ett utskott på kåren som finns för att underlätta planerandet av Välkomstveckan. Välkomstveckan är det gemensamma välkomnande för alla nyantagna studenter på veterinärprogrammet och djursjukskötarprogrammet här på Ultuna. Det är årskurs 3 på veterinärprogrammet och årskurs 2 djursjukskötarprogrammet som anordnar Välkomstveckan. 
Inskottet har representanter från alla årskurser som kommer med tips och trix från tidigare Välkomstveckor för att hjälpa de arrangerande klasserna.

Observera att inskottet är ett stängt utskott, och därför enbart har möten för de som har en post i utskottet.

Om du vill komma i kontakt med Inskottet så kan du göra det via vår mejl: vmf_inskottet@stud.slu.se

Internationella utskottet (IU)

“If you like piña coladas, getting caught in the rain …”
Eller.. om du är nyfiken på hur andra veterinär- och djursjukskötarutbildningar ser ut världen över, vill åka på studieresor globalt eller kanske engagera dig i IVSA eller IVNSA, då är IU något för dig!

Internationella utskottet är det utskott som sköter grupputbyten, studieresor och annat bortom både stutis och Sveriges gränser. De är Sveriges representanter i International Veterinary Students’ association (IVSA) och grundande International Veterinary Nursing Students’ Association (IVNSA), de internationella organisationerna för veterinär- respektive djursjukskötarstudenter.
Internationella utskottet når du via vmf_iu@stud.slu.se
IVSA Sverige når du via IVSAsweden@ivsamo.org
IVNSA Sveriga når du via infoIVNSA@gmail.com

Jakt- och vildmarksutskottet (JaVU)

För dig som är lika intresserad av vilt som av tamt,
Ja dig som tycker att slappande inomhus är lite lamt.
För dig finns VMFs jakt- och vildmarksutskott,
Med jägarexamen och mycket annat är tristessen ett minne blott!

Tycker du om friluftsliv och jakt?
Är du intresserad av att lära dig mer om hur man överlever i vildmarken eller är ditt mål att ta jägarexamen under din tid på SLU?
Då är vi utskottet för dig!
JaVU är utskottet som anordnar massor med olika aktiviteter, allt från svampplockning till jaktresor och vandringsutflykter. Det är även en tradition att JaVU håller i den årliga Viltmiddagen. Det är en sittning som anses vara en av de finare på kåren och det serveras alltid god mat med koppling till skogens fantastiska skafferi. Genom oss finns det också möjlighet att ta jägarexamen, vilket brukar vara väldigt populärt bland våra medlemmar. Du som aktiv medlem har också förtur till en av platserna på kursen. Kursstart brukar vara under höstterminen.
Hoppas vi ses i skogen!

Oss når du via vmf_JavU@stud.slu.se

Klubbverket (KV)

Bäst på fest, släpp, pub och annat hålligång
Här har vi ett utskott med nytt namn varje årgång!
KV är ett riktigt kul gäng,
Fixar roliga aktiviteter och sköna häng!

Klubbverket är ansvariga för alla festaktiviteter på VMF, så som vår traditionella slutsittning och onsdagspubarna, jämna veckor kl 18-22.
KV hittar du bland annat på facebook, men även instagram
Vill du komma i kontakt med KV mailar du vmf_klubbmastare@stud.slu.se
Har du frågor specifikt om sittningar mailar du vmf_festmastare@stud.slu.se

Kårhusutskottet (KU)

KU är det utskott som tar hand om VMF:s alldeles egna kårhus – vilket innefattar ansvar för nycklar, el, vatten, ventilation och allmänt underhåll. Med hjälp av engagerade medlemmar kan vi renovera och utföra ombyggnationer av kårhuset för att alla medlemmar ska kunna känna det som sitt andra (eller tredje) hem. KU sköter även uthyrningen av kårens hundgårdar.

Utskottet leds av kårhusgeneralen och bredvid denna finns det poster som ansvarar för bland annat bibliotek, konst, brandlarm, hundgårdarna, material samt kårens växter. Varje termin ordnar KU en städdag där alla kårens medlemmar hjälps åt för att putsa upp vårt älskade kårhus till dess forna glans.

Om någonting är sönder eller om du har förslag på förbättringar får du gärna skicka ett mail till vmf_ku@stud.slu.se.

Näringslivsutskottet (NU)

Har du inte hittat rätt jobbannons?
Via näringslivsutskottet kan du av näringen få respons!
Kom på näringslivsdagen,
så blir du av näringslivet mottagen.
Genom föreläsningar och studiebesök
kan du nya idéer ge ett försök.
Vi är ett utskott öppet för alla,
kom på ett möte och ta en Singoalla (OBS ej spons, tyvärr…)

Näringslivsutskottet når du via Vmf_naringslivsutskottet@stud.slu.se

PR-utskottet (PR)

Ett öppet utskott och kårens egna affär! Vi säljer allt ifrån ryggsäckar och vattenflaskor till hundreflexer och kläder. Självklart med VMF-loggan på. Det är också till oss du vänder dig för sångböcker, pins och rosetter till sittningar.
Vi håller till vid PR-skrubben, till vänster i entrén på kåren.

Varmt välkommen!

Relaxutskottet (Relaxen)

Har du besökt kårens relaxavdelning? Den är belägen ovanvåningen i kårhuset. Där finns det två omklädningsrum med duschar och en bastu med tillhörande relaxrum. Här kan våra medlemmar plugga, ha möten eller bara ta det lugnt! Alla våra medlemmar kan boka bastun gratis.

På terrassen utanför Relaxen står kårens egen badtunna som är det stora dragplåstret till våra uthyrningar. Du som medlem har ett mycket förmånligt pris om du vill hyra badtunnan med tillhörande relaxavdelning. 

Relaxutskottet ansvarar uthyrningarna och driften i relaxavdelningen. Vill du komma på ett av våra möten, bli medlem i vårt utskott eller har frågor och förbättringsförslag är du välkommen att kontakta vmf_relax@stud.slu.se

För att boka Relaxen, tryck här eller maila relaxvmf@gmail.com.

Våra priser: 
VMF-medlem mån-tors 600 kr
VMF-medlem fre-sön 800 kr

SLUSS-medlem (endast bastu) 200 kr
SLUSS-medlem mån-tors 700 kr
SLUSS-medlem fre-sön 900 kr

Extern uthyrning 1400 kr

Utbildningsutskottet (UU)

VMF och Utbildningsutskottet kämpar för att medlemmarnas studier ska bli så bra som möjligt.

Studiebevakning är VMF:s viktigaste uppgift och sköts löpande av Utbildningsutskottet. VMF studiebevakar för studenter på veterinärprogrammet, djursjukskötarprogrammet, tilläggsutbildningen för utlandsutbildade veterinärer TU-Vet samt forskarstuderande vid VH-fakulteten. Forskarstuderandena har ett eget doktorandråd.

Utbildningsutskottet består av en ordförande, en representant/vice ordförande vardera för veterinärprogrammet respektive djursjukskötarprogrammet, en sekreterare, årskursrepresentanter för varje enskild årskurs på veterinär- och djursjukskötarprogrammet, en representant för TU-Vet, en studiesocialt ansvarig och ytterligare två ledamöter.

Ordförande är utbildningsansvarig på VMF och fungerar som en länk mellan Utbildningsutskottet och styrelsen. Denne sitter i Programnämnden (PN) och Programrådet för veterinärprogrammet (PR-Vet) för att föra medlemmarnas talan. Ordförande håller även i utskottsmötena.

Vice ordförande ansvarar för de studiesociala frågorna. Vice ordförandena sitter med på lärarmöten och för fram studenternas åsikter. Vice ordförande för djursjukskötarprogrammet går även på programrådet för djursjukskötarprogrammets (PR-DSS) möten.

Årskursrepresentanternas uppgift är att fånga upp problem i årskurserna och föra dem vidare till UU. Till sin hjälp har de kursrepresentanter för varje kurs vilka fungerar som studenternas länk till kursledarna om det uppstår mer kursspecifika problem.

Kursrepresentanterna för kommande läsår väljs alltid i slutet av vårterminen. Årskurs- och kursrepresentanterna ger en nära kontakt med varje årskurs så att både små och stora frågor fångas upp och kan drivas vidare av utskottet och utbildningsansvarig.

Studiebevakningen sker självklart inte bara på UU:s möten utan det är något som alla i styrelsen är engagerade i.

Kursutvärderingar
Vårt allra viktigaste verktyg för att påverka utbildningen är att fylla i kursvärderingarna som ges efter varje kurs. Dessa utvärderas på många nivåer och stor hänsyn tas till de kommentarer som studenterna skrivit. Det är dock viktigt att så många studenter som möjligt svarar på kursvärderingarna så att åsikterna som framförs i dessa blir representativt för årskursen i helhet och lärarna kan dra slutsatser baserade på utvärderingarna.

Kontakta oss!
Ordförande i Utbildningsutskottet: Vmf_viceordforande@stud.slu.se
Vice ordförande/representant för DSS-programmet: Vmf_uurepdss@stud.slu.se
Vice ordförande/representant för veterinärprogrammet: Vmf_uurepvet@stud.slu.se
Studiesocialt ansvarig: Vmf_uusocial@stud.slu.se
Sekreterare: Vmf_uusekreterare@stud.slu.se
Huvudstuderandeskyddsombud: Vmf_skyddsombud@stud.slu.se


Studenter som orkar (SORK)

SORK är en nämnd VMF startade för att värna om våra studenters psykiska hälsa. SORK jobbar med bl a en psykosocial hälsoenkät för att kompletterande till studentbarometern övervaka studenternas mående på våra program och ge möjlighet till diskussion med SLU när problem uppstår.

SORK når du via SORK@stud.slu.se

Veterinärhusnämnden (VHN)

Veterinärhusnämnden (VHN) är en grupp som består av representanter från Kårhusutskottet och Styrelsen samt utomstående personer med koppling till VMF, varav en representerar SVF. Representanterna kan t.ex. vara personer som tidigare haft viktiga poster inom kåren och/eller som har ett speciellt intresse för kårhuset. VHN har möten fyra gånger per år och tanken kring gruppen är att den ska vara rådgivande kring frågor om kårhuset, dess ekonomi och annat som VMF kan behöva stöd i.