Välkommen till studentstaden Uppsala

Att vara ny i en stad är inte alltid så enkelt, vi har försökt samla matnyttig information för dig som student så att det ska vara lättare att känna dig som hemma. Här hittar du till exempel information om olika transportmedel, var du kan plugga eller andra saker som kan vara matnyttigt.

Hur tar jag mig runt?

Uppsala är en stad som till mångt och mycket är anpassad för cyklister. Vi rekommenderar att i alla fall införskaffa en cykel som kan ta dig dit du vill. Bussar finns och går för det mesta dit du vill åka. Mer information om Uppsalas kollektivtrafik hittar du här.
Cykelkarta över Uppsala

Finns det ställen att plugga på?

Det finns många olika ställen att plugga på, antingen kan du sitta på kåren, campus eller inne i Uppsala. På campus kan du välja att boka grupprum i förväg eller sitta de öppna studielandskapen som finns i VHC, Ulls hus och biblioteket. Carolina rediviva är Uppsala universitets bibliotek och där finns det också möjlighet att sitta och plugga om du behöver miljöombyte. Är du medlem i någon nation erbjuder även de flesta nationer studieplatser under dagtid.

Sidan är under uppbyggnad, är det något specifikt du saknar? Kontakta informationsansvarig