Ny Student

                                        

Samarbetspartners Välkomstveckan 2021

Här presenterar vi våra samarbetspartners för årets välkomnande! 
Kontakta oss på sponsra_vmfvalkomstvecka@slu.se för mer information.  

 

                                                

 

 

 

 

 

Hej och välkommen!
Grattis till din plats på Veterinär- eller Djursjukskötarprogrammet!

Den här sidan är speciellt riktad till dig som är nyantagen student på Veterinär- eller Djursjukskötarprogrammet vid SLU höstterminen 2021. Här kommer information komma upp gällande de första veckorna på Ultuna och saker som är bra att känna till som ny student i Uppsala.

Det allra första som händer under er tid som nya studenter är Välkomstveckan! På grund av COVID-19 har vi behövt anpassa planeringen av årets Välkomstvecka för att vara säkra på att vi följer de aktuella restriktionerna från Folkhälsomyndigheten och SLU. Vi avvaktar därför något längre med att lämna ut ett schema för välkomstaktiviteterna då vi vill vänta ut restriktionerna så länge som möjligt för att kunna ge er bästa möjliga start på era nya studier! MEN, en sak ni definitivt kan skriva in i era kalendrar är att Välkomstveckan börjar SÖNDAG 29/8 och att vi längtar efter att träffa er då!

 

 

Här kommer lite allmän information om utformandet av Välkomstveckan. Under de första veckorna kommer du, tillsammans med dina kursare, att bli omhändertagen av studenter från årskurs 3 på veterinärprogrammet och årskurs 2 på djursjukskötarprogrammet. Det är de som anordnar alla välkomstaktiviteter. Välkomstfaddrarna, äldrekursare från dessa klasser, kommer att gå med er hela första veckan och information från dem kommer inom kort i ett välkomstbrev. Viktigt att veta är att alla aktiviteter är helt frivilliga, och vill man inte delta är det bra om man kontaktar någon av Välkomstfaddrarna. Mer information och ett fullständigt schema kommer upp på den här sidan i början på augusti!

Annan bra information att ha som ny student på SLU:
Kursstart sker måndag 30 augusti och nedan finner du länk till kurshemsida och schema för de första kurserna.

  • För djursjukskötarstudenter här.
  • För veterinärstudenter här.

Även SLU har en hemsida för nya studenter med bra-att-ha information. Länk till den hittar du här.

Som student på djursjukskötar- eller veterinärprogrammet är vi, Veterinärmedicinska Föreningen, din studentkår. En del av välkomstaktiviterna kommer att ske i vårt kårhus i Ultuna där man annars kan vara för att plugga, träffa kompisar, gå på släpp och andra roliga kåraktiviteter. Mer information om VMF och medlemskap kommer ni få på posten. VMF finns också på Facebook, sök på Veterinärmedicinska föreningen eller klicka här.

Om det är något ni undrar över inför de första veckorna - hör av er till vmf_inskottet@stud.slu.se

För information om din nya hemstad Uppsala, gå in på uppsalastudent.com (där kan du även hitta information om gästkort om du vill ta med en icke-uppsalastudent på nation!). En sak till att komma ihåg är att, när du har flyttat till Uppsala, göra en flyttanmälan hos Skatteverket. 

Välkommen till Veterinärmedicinska Föreningen och Uppsala!