Ny Student

Vill ditt företag synas här? 
Just nu söker vi sponsorer till Välkomstveckan 2021

Maila oss på sponsra_vmfvalkomstvecka@slu.se för mer information. 

 

 

Grattis till din plats!

Den här sidan är speciellt riktad till dig som är nyantagen student på Veterinär- eller Djursjukskötarprogrammet vid SLU höstterminen 2020. Här kommer information komma upp gällande de första veckorna på Ultuna och saker som är bra att känna till som ny student i Uppsala.

På grund av COVID-19 kommer årets välkomstvecka att utformas lite annorlunda efter de restriktioner som är satta av folkhälsomyndighteten och SLU, men kommer fortfarande genomföras med stort engagemang från våra välkomnande klasser och vi hoppas att ni är lika taggade som vi är!

Under de första veckorna kommer du, tillsammans med dina kursare, att bli omhändertagen av studenter från årskurs 3 på veterinärprogrammet och årskurs 2 på djursjukskötarprogrammet. Det är de som anordnar välkomstaktiviteterna. Lagkaptenerna, som du kommer känna igen på de färgglada tröjorna, kommer att gå med er hela första veckan och information från dem kommer inom kort. Viktigt att veta är att alla aktiviteter är helt frivilliga, och vill man inte delta är det bra om man kontaktar någon av lagkaptenerna.

Välkomstaktiviteterna startar på söndagen innan kursstart, och nedan finner du kurshemsida och schema till första kurserna på respektive program:

  • För djursjukskötarstudenter här.
  • För veterinärstudenter här.

Som student på djursjukskötar- eller veterinärprogrammet är vi, Veterinärmedicinska Föreningen, din studentkår. Många av välkomstaktiviteterna kommer att hålla till i vårt kårhus som är beläget på Ultuna och där kommer ni även få chansen att träffa och lära känna studenter från andra årskurser. Mer information om VMF och medlemskap kommer ni få på posten.

VMF finns också på Facebook, sök på Veterinärmedicinska föreningen eller klicka här.

Om det är något ni undrar över inför de första veckorna - hör av er till vmf_inskottet@stud.slu.se

För information om din nya hemstad Uppsala, gå in på uppsalastudent.com (där kan du även hitta information om gästkort om du vill ta med en icke-uppsalastudent på nation!). En sak till att komma ihåg är att, när du har flyttat till Uppsala, göra en flyttanmälan hos Skatteverket. 

Välkommen till Veterinärmedicinska Föreningen och Uppsala!