Styrelsens blogg

Besök från utbildningsnämnden

Förra onsdagen fick VMF:s styrelse och några andra kåraktiva träffa personer från utbildningsnämnden (UN) för att visa våra lokaler och berätta om våra utbildningar. Utbildningsnämnden är ett organ inom SLU som på övergripande nivå har hand om utbildningen. Vi gick runt i VHC och berättade om vad som görs på bland annat KTC och patologen och visade djurstallarna i hus 3.

Välkomna snabbspåret!

Sedan styrelsen skickade in VMFs remisssvar till Jordbruksverket för cirka tre veckor sedan har det hunnit bli vår på riktigt. Vi i styrelsen jobbar vidare med studiebevakningen men har även tagit det lite lugnt med en mötesfri vecka. Vi har också hunnit med att åka på kick-off med islandshästridning vilket var väldigt trevligt och ett bra sätt att ladda batterierna!

Nu blickar vi framåt!

Äntligen börjar det bli lite vår ute! Känns så skönt att inte behöva riskera livet varje dag på vägen till kåren eller skolan för att man råkar halka på en isfläck med cykeln. Å andra sidan innebär allt grus på gatorna nog en minst lika stor risk för att hamna i backen efter en för skarp sväng i för hög fart, det faktumet har dock undertecknad lättare att bortse från…  Hursomhelst, vårens ankomst skedde vid en alldeles förträfflig tidpunkt. Nu i veckan skickades nämligen  VMF:s svar på Jordbruksverkets remiss äntligen in.

Styrelsen jobbar vidare...

Senaste veckan har allt rullat på relativt lugnt, vi i styrelsen jobbar vidare på remissvaret till Jordbruksverket som ska vara inne i slutet på v. 11. I måndags hade vi diskussionsmöte angående just remissen med medlemmarna för att de skulle kunna komma med inputs på remissvaret, så att vi verkligen för fram våra medlemmars åsikter, det är verkligen en av sakerna som är kul med kårarbetet speciellt då inom styrelsen, att vi får representera medlemmarna och framföra deras åsikter i sådana här frågor.