VMFs hundgårdar

VMF förfogar i nuläget över 41 stycken hundgårdar med plats för 2-3 hundar/gård. Dessa hundgårdar hyrs ut till medlemmar i VMF, dvs. studenter på veterinärprogrammet eller djursjukskötarprogrammet. 

Kösystem

För att få tillgång till en hundgårdsplats måste man:

 1. Vara medlem i VMF. Information om hur man blir medlem finns här på hemsidan.

   

 2. Betala en köavgift för att bli inlagd i hundgårdskön. Detta är en engångskostnad och gäller för dig som person oavsett antal hundar du äger. När köavgiften är betald kan du stå i kö så länge du önskar under din studietid. Köavgiften är på 100kr och betalas till BG- 531-1154

          Den plats du får i kön kommer bero på:

 1. Antal terminer som du varit medlem i VMF.
 2. Avstånd till universitetet.
 3. Anmälningsdatum, alltså när du ställde dig i kö till hundgårdarna.

   

 1. Mejla uppgifter om dig själv och hunden till de hundgårdsansvariga på vmf_hundgard[a]stud.slu.se 
  All information hanteras i enlighet med VMFs personuppgiftspolicy.

  Vi önskar få följande information:

  • Namn
  • Personnummer
  • Telefonnummer
  • Avstånd till universitetet (km)
  • Årskurs och program
  • Hundens namn
  • Hundens ras
  • Hundens mankhöjd
  • Hundens kön(kastrat?)
  • Hundens födelseår

            Vi vill också veta om du har speciella önskemål, t.ex kan bara sitta ensam.

 

 1. Gå med i Facebookgruppen ”Hundgårdar VMF” för att se vilka gårdar som eventuellt finns lediga. När ett inlägg med en plats du är intresserad av dyker upp, kommentera att du är intresserad samt, om det är fler platser än en, hur många platser du är intresserad av. Den som står först i kön av de som kommenterat inlägget får i regel* en plats i gården. Inläggen om lediga gårdar ligger på Facebooksidan minst 1 vecka eller tills de blir tillsatta.

  *När en plats blir ledig i en gård där det redan finns en hund får man självklart en prövotid för att se om hyresgästerna passar ihop. Om det inte fungerar får den som är ”sist in” helt enkelt vänta på att en bättre plats blir ledig och den som är näst i kön blir erbjuden platsen.

   

 2. När du har blivit erbjuden en plats och hundarna fungerar ihop är det dags för kontraktsskrivning där du som hyresgäst förbinder dig att följa reglerna för hundgårdarna, betala hyra i tid samt att man som hyresgäst även förbinder sig till att delta i en bygg/fix-dag per läsår (ett läsår är en HT och nästa VT). Därefter är det bara att njuta av den fina förmån det är att kunna ha sin hund i en hundgård nära skolan!

 

Hundgårdarna

Det finns:

 • 17st Hundgårdar utrustade med 2-hundskoja och liggpall, lokaliserade bakom gamla universitetsdjursjukhuset/SVA. Dessa gårdar har en månadskostnad på 200 kr/plats och gårdarna rymmer 2-3 platser beroende på storlek (både hundens och gårdens).
 • 10st Hundgårdar med "inomhusutrymme" i barack. Dessa gårdar rymmer 2 platser och kostar 250kr/ plats. Även barackplatserna ligger uppe vid SVA.
 • 14st Hundgårdar delvis täckta av tak, utrustade med 2-hundskoja och liggpall. Dessa ligger nere vid VHC huset och rymmer 2 platser/gård och kostar 300kr/plats.

Hundarna sitter alltså med andra hundar i gårdarna, om man har en hund som av någon anledning bör hållas själv finns alternativet att man betalar för två platser och ockuperar en hundgård själv (skriv då detta när ni kommenterar en ledig gård).

(OBS! priserna för hundgårdsplatserna fastslås årligen på VMFs årsmöte)

 

Betalning

Bankgiro: 531-1154

I meddelandefältet/OCR skriv: Vilken hundgård + månad (Ex. ”SVA 9s April” eller ”VHC 5 HT17”)

Man betalar en månad i förväg men det går alldeles utmärkt att betala fler månader åt gången om så önskas!

Kontakt

vmf_hundgard[a]stud.slu.se