VMFs hundgårdar

VMF har den otroliga möjligheten och glädjen att förfoga över 42 hundgårdar, med upp till 4 platser/gård. Dessa hyrs ut till kårens medlemmar, som står i en separat hundgårdskö.

Om du har frågor (som inte besvaras nedan) eller funderingar är du varmt välkommen att maila vmf_hundgard@stud.slu.se. Vi som är ansvariga för hundgårdarna är studenter, så räkna med att det ibland kan dröja att få svar.

Att ställa sig i kön

För att ställa sig i kön behöver du betala en engångsavgift om 100kr. Denna avgift gäller för dig som person, du behöver alltså inte betala mer om du har fler hundar än en eller köper en till hund senare.

Betalar gör du till BG 531-1154. Skriv gärna Hungårdskö som meddelande.

Vi behöver även information om dig och din hund. Därför behöver du maila följande information till vår mail, vmf_hundgard@stud.slu.se:

 • Namn
 • Personnummer
 • Telefonnummer
 • Skolmail
 • Avstånd till universitetet (km)
 • Årskurs och program
 • Hundens namn
 • Hundens ras
 • Hundens mankhöjd
 • Hundens kön(kastrat?)
 • Hundens födelsedatum

Vi vill också veta om du har speciella önskemål, t.ex kan bara sitta ensam.

Så fort vi fått bekräftat att din betalning kommit in står du i kön! För att se lediga platser och få annan information rekommenderar vi att du går med i gruppen Hundgårdar VMF på Facebook.

 

Hur fungerar kön?

Kön är likt en klassisk bostadskö, men istället för att din plats enbart beror på när du betalade köavgiften, beror vår kö på följande:

 1. Antal terminer i VMF
 2. Avstånd till SLU
 3. Datum då du betalade köavgiften

Detta innebär att vi i första hand ser till antal terminer du varit medlem i kåren, ju fler terminer, desto högre upp i kön. När personer har lika många terminer kollar vi istället på vem som har längst till SLU, ju längre bort en bor, desto högre upp i kön (bland de med samma antal terminer). Är både antalet terminer och avstånd samma är det datumet då köavgiften betalades som avgör.

När en plats blir ledig

När en hyresgäst av olika anledningar väljer att säga upp sin gård (t.ex. tar examen och flyttar) lägger vi som regel upp den så snart vi kan i gruppen på Facebook (Hundgårdar VMF). I annonsen står vilken gård det gäller, hur många platser som är lediga, om den ev delas med en annan hund samt hyra. Annonsen ligger uppe för intresseanmälan i en vecka, sedan kontaktar vi den eller de som är först på tur av de anmälda.

Erbjudanden skickas till din skolmail och du har normalt sett en vecka på dig att tacka ja (eller nej) till platsen. Hör vi inte av dig går vi vidare till nästa person på tur.

Tackar du ja till platsen är det dags för en s.k. provvecka. Provveckan innebär två saker:

 1. Om gården är tom får du en vecka att testa att din hund trivs i hundgården. 
 2. Om det redan finns en eller flera hundar i gården har ni en vecka att, förutom att se om hunden trivs i hundgård, testa hur era hundar fungerar ihop.

Om allt går bra, skriver vi kontrakt efter att veckan är över. Skulle det vara så att din hund inte trivs i gården eller inte går ihop med de andra i gården får du tacka nej och vi går vidare till nästa person på tur och du får tyvärr hoppas att det går bättre nästa gång en plats blir ledig.

Betalning av hyra

Hyran ska betalas senast den sista föregående månad till BG 531-1154 och som meddelande vill vi ha hundgårdens namn + nummer samt månad/månader betalningen avser.T.ex. SVA B november eller VHC 4 HT. Ditt namn står som avsändare, och behöver därför inte stå i meddelandet.

FAQ

Vilken plats i kön har jag?

Vi kan absolut se vilken plats i kön du har, dock säger det inte nödvändigtvis allt om dina chanser att få en plats i en hundgård. Vi tar som regel aldrig bort någon ur kön, vilket innebär att de som tagit examen (och då kan ha fler terminer än dig) fortfarande står i kön men är inte aktiva. Det går även bra att ställa sig i kön innan man har hund, eller utan att just nu behöva en plats i hundgård. Därför är din specifika plats i kön inte definitivt en reflektion av verkligheten.

Hur lång tid tar det innan man får en plats?

Väntetid är otroligt svårt att säga definitivt. VMF har ca 500 medlemmar och ca 100 hundgårdsplatser. Det finns många parametrar som påverkar väntetiden.

 • Flera medlemmar har mer än en hund och har därför mer än en plats, andra hundar kan inte dela gård och sitter då själva i en hundgård.
 • Vissa gårdar är mer populära än andra och kräver då längre kötid. Vill du endast ha en plats vid VHC t.ex kräver det oftast en längre kötid än en plats vid SVA utan barack.
 • Hur din hund är påverkar också, behöver du t.ex. barackplats eller har en hund som inte funkar med alla tar det såklart längre tid än om du har en hund som funkar med de flesta och kan sitta i vilken gård som helst.
 • I början på terminerna är trycket högre och en längre kötid kan krävas.

Generellt sett brukar det krävas några terminer i kåren innan man får erbjudande om en gård, men det händer ibland att det räcker med en termin så det är nödvändigtvis inte helt hopplöst första året att få en plats. 

Var finns era hundgårdar?

De flesta av våra hundgårdar ligger bakom kåren och SVA, med hagar och åkrar runt omkring. Vi har även 14 gårdar på campus, bredvid VHC. 

Vilka olika typer av hundgårdar har ni?

Vi har:

 • 17st hundgårdar utrustade med hundkoja och liggpall, lokaliserade bakom kåren/SVA. Dessa gårdar har en månadskostnad på 250 kr/plats och gårdarna rymmer 2-4 platser beroende på storlek (både hundens och gårdens).
 • 10st Hundgårdar med "inomhusutrymme" i barack. Dessa gårdar rymmer 2 platser och kostar 300kr/plats. Även barackplatserna ligger uppe vid SVA.
 • 14st Hundgårdar delvis täckta av tak, utrustade med 2-hundskoja och liggpall. Dessa ligger nere vid VHC-huset och rymmer 2 platser/gård och kostar 350kr/plats.

Vad heter gårdarna?

Gårdarna med tillgång till barackerna heter SVA A-J.

Övriga gårdar vid SVA heter SVA 1-5 respektive SVA 1s-12s samt SVA K.

Gårdarna vid VHC heter VHC 1-14.

 

Email- adress:

vmf_hundgard@stud.slu.se