Välkomna snabbspåret!

Sedan styrelsen skickade in VMFs remisssvar till Jordbruksverket för cirka tre veckor sedan har det hunnit bli vår på riktigt. Vi i styrelsen jobbar vidare med studiebevakningen men har även tagit det lite lugnt med en mötesfri vecka. Vi har också hunnit med att åka på kick-off med islandshästridning vilket var väldigt trevligt och ett bra sätt att ladda batterierna!

De senaste två veckorna har vi även fått några nya ansikten på campus, nämligen studenter på det så kallade "snabbspåret", en uppdragsutbildning för 20 nyanlända utbildade inom veterinärmedicin eller djuromvårdnad utomlands. "Snabbspåret" omfattar 26 veckor och genomgången utbildning med godkänt resultat leder till djursjukskötarlegitimation. Studenterna på snabbspåret började sina studier i Skara men pluggar sedan två veckor tillbaka här på Ultuna, vilket de kommer fortsätta med i några veckor framöver. I tisdags bjöds snabbspårsstudenterna in till Stutiscafét vilket var uppskattat med mycket snack om djursjukskötar-, veterinär och snabbspårsutbildningarna, arbetsmarknaden och framtidsplaner. Och förstås inte att förglömma- en hel del fika! 

Vi i styrelsen hoppas såklart att uppslutningen blir lika stor även på nästa Stutiscafé. Vi vill också passa på att hälsa alla snabbspårsstudenter varmt välkomna till Uppsala och hoppas att ni ska trivas här!

/Kristin Svensson, informationsansvarig styrelsen