Uppdatering från EkU!

Det har varit en händelserik vecka för VMF och då syftar jag först och främst på Jordbruksverkets remiss, där vi skickade ut ett pressmeddelande tidigt i måndags morgon. Den har verkligen uppmärksammats och fått mycket respons, både positiv och negativ. Vår förhoppning är att även Jordbruksverket ska nås av våra synpunkter och vi går nu vidare med mötet på kåren nu på måndag kl 17.00. Hoppas många dyker upp och kommer med input till oss för vårt vidare arbete.

Annars har årets första föreningsmöte gått av stapeln i torsdags och jag är lite osäker men jag tror att vi för första gången sen jag började på ekonomiutskottet förra året (om vi bortser från årsmötet) slapp ringa in några från Gälbo utan föreningsmötet hade mer än 40 medlemmar närvarande (vi måste minst vara 40 för att kunna ta beslut på ett möte). Jättekul! Tack alla som kom. Det togs en hel del beslut på mötet och budgeten för i år presenterades med ett litet plus på 845kr. Whoho ☺ Förra året avslutades genom att verksamhetsberättelserna lästes upp och styrelse beviljades ansvarsfrihet. Vi fick även årets alla spännande utskottsplaner presenterade.  

På ekonomiutskottet rullar allt på med fakturabetalningar och utfärdande av passerkort. I onsdags fick jag mitt Mecenatkort och hoppas att alla andra också har fått det annars bara hör av er på mail eller kom och hälsa på oss på tisdagar mellan 16.00 och 18.00. Alltid kul med besök! Vi kommer även att utlysa en ny foto-tävling i mars för att alternera med olika foton på Mecenatkortet på vår- och höstterminerna framåt och då behövs ett nytt kort till höstterminerna. Håll utkik nu i mars.

/Kent Mathiasson, Skattmästare 2017