Nu blickar vi framåt!

Äntligen börjar det bli lite vår ute! Känns så skönt att inte behöva riskera livet varje dag på vägen till kåren eller skolan för att man råkar halka på en isfläck med cykeln. Å andra sidan innebär allt grus på gatorna nog en minst lika stor risk för att hamna i backen efter en för skarp sväng i för hög fart, det faktumet har dock undertecknad lättare att bortse från…  Hursomhelst, vårens ankomst skedde vid en alldeles förträfflig tidpunkt. Nu i veckan skickades nämligen  VMF:s svar på Jordbruksverkets remiss äntligen in. Denna långkörare som har hunnit involvera två styrelser, massor av medlemmar och som det har lagts ned otaliga timmar på att besvara. Nu lägger vi det bakom oss och blickar framåt mot en rolig vår! 

Vad är på gång egentligen? Jo, vi i styrelsen ska undersöka intresset och möjligheten till hel- eller deltidsarvoderade kårposter, vi ska börja arbetet med VMF:s 150-årsjubileum i november 2018 och vi ska såklart gå på en hel radda möten. Till exempel åker jag till Alnarp i maj för att gå på SLUSS vårmöte. 

Som vice ordförande i VMF sitter man även med i SLUSS styrelse där en representant från varje SLUSS-kår sitter. Det innebär att det blir några resor varje termin för att ha möte med de andra styrelsemedlemmarna som har sin hemvist på andra SLU-campus. Vintermötet hölls här i Uppsala för några veckor sedan, vårmötet blir som sagt i Alnarp och till hösten finns planer på att förlägga möten i Skinnskatteberg och Umeå. Det är jätteroligt att få se andra campus och lära sig hur traditioner och seder fungerar på alla olika ställen! 

Innan jag avslutar vill jag slå ett slag för att det snart kommer utlysas att man kan ansöka om att bli SLUSS nästa ordförande. Ett jättekul uppdrag som man har under 1 års tid. Under den tiden tar man studieuppehåll och arbetar på heltid med att studiebevaka och representera alla SLU:s studenter gentemot SLU. Det var längesen någon från VMF var ordförande, det kanske är på tiden att det ändras? 

Njut av våren!

/Anne-Cathrine, vice ordförande 2017