Fester och sittningar

Möt blivande kollegor och kompisar på våra fartfyllda och oförglömliga fester

Under året anordnas en rad olika sittningar, det är antingen de olika klasserna eller utskotten som anordnar fester med olika tema, på de stora sittningarna serveras maten inne på Matverkstan, medan de lite mindre sittningarna hålls inne på kåren. Efterföljande fest sker dock alltid i vårt fina kårhus. De flesta festerna håller på till -02, medan vissa håller på ända fram till -04. De olika sittningarna har olika klädkod och olika känsla och efter några år på Stutis kommer du garanterat ha hittat dina favoriter!

Sittningar anordnade av de olika utskotten:

Sångboksmiddagen:

 • Anordnas av Eventutskottet i början av höstterminen och är en sittning där man lär sig allmänt vett och etikett, samt de traditionella sångerna.

Phlugan:

 • Anordnas av KV alla ojämna år i anslutning till veterinärmötet. Detta är festen med stort F för såväl veterinärstudenter som färdiga veterinärer. Veterinärer från hela landet går på denna traditionella gåsmiddag som hålls på Syltan, med efterföljande fest på ULS-kåren.

Natt-O:

 • Anordnas gemensamt av KV och VIF och hålls någon gång under slutet av november- början av december. Detta är en fest med gamla anor. Från början ingick en nattorientering, men då många sprang vilse och inte hittade tillbaka har den nu ersatts av att man under eftermiddagen går en utsnittslad glöggrunda, samtidigt som man får läsa det årliga skvallerkompendiet, där allt som hänt under året finns samlat. Detta är en av de största festerna under året och festen håller på enda fram till -04.

Midvinterblotet:

 • Anordnas av KV och VIF i början av vårterminen. Detta är en fest i sann vikingaanda. Det serveras helstekt gris och nymodigheter så som servetter, tallrikar och bestick utgår. Under kvällen anordnas en rad lekar och tävlingar.

Viltmiddagen:

 • Anordnas av jaktutskottet i början av vårterminen. En stor sittning, som lockar mycket folk från kårer runt om i landet. Detta är en sittning där man satsar på en lite lyxigare meny, och den brukar vara väldigt uppskattad. Även denna fest håller på enda fram till -04.

 

Sittningar anordnade av de olika klasserna:

Phaddermiddagen:

 • Tvåorna bjuder amoeborna på middag första dagen efter sommaren.

Amoebagasquen:

 • Är den första och en av de absolut största sittningarna under året. Anordnas av treorna som en del av nollningen och går av stapeln redan första veckan på höstterminen. Detta är en fest som ettorna blir bjudna på, och övriga får kämpa om de högt åtråvärda biljetterna.

Återbjudningen:

 • Amoeborna bjuder tvåor och treor på middag som tack för inspark och phaddermiddag. Denna tillställning hålls enligt tradition på höstterminen och kåren är öppen till -04.

Brännbålet:

 • Här bjuder tvåorna amoeborna på middag samtidigt som de passar på att presentera sitt nya namn.

Mittfesten:

 • Treorna firar att de kommit halvvägs in i utbildningen, genom att bjuda lärarna på middag, detta görs på vårterminen.

Kampspexet:

Fyrornas spex, hålls på vårterminen.

Kvackspexet:

Femornas spex, hålls på vårterminen.

Amoebaspexet:

 • Ettorna har middag för de lärare de haft under året och bjuder efter det på spex för övriga årskurser. Brukar vara mycket uppskattat av såväl lärare som äldrekursare

Vid frågor om VMFs sittningar kan du maila vmf_festmastare@stud.slu.se