Djuretiska Utskottet

Vi i Djuretiska utskottet (DjurEt) är en glad skara studenter från olika årskurser med ett gemensamt intresse för att uppmärksamma och diskutera frågor som rör djuretik, djurskydd och djurrätt. Vår ambition är att göra detta med utgångspunkt i vår vardag som studenter och/eller vår kommande roll som veterinärer och djursjukskötare.

På våra möten som hålls ungefär en gång i månaden diskuterar vi förslag på aktiviteter, planerar inför bestämda evenemang och kanske viktigast av allt… fikar!

Vi värdesätter allas rätt att komma till tals och välkomnar alla åsikter så länge som man själv kan acceptera och respektera att det är OK att tycka olika! Tanken med DjurEt är att lyfta fram frågeställningar och ämnen som studenterna inom VMF är intresserade av och vi tar mer än gärna emot idéer, t.ex. via mail, vår facebook-sida eller på våra möten. DjurEt finns för och tack vare er!

DjurEt strävar efter att anordna aktiviteter inom hela spektrat – alltifrån opretentiösa men mysiga filmkvällar och bokcirklar till mer djupgående seminarier som berör etiska dilemman vi som framtida veterinärer och djursjukskötare kan komma att ställas inför. Vi bjuder in föreläsare med olika bakgrund och perspektiv för att stimulera till eftertanke.

Det senaste året har Djuret anordnat: Föreläsning om Hästens hov, Temakväll om hund- och kattavel och diskussions- och filmkvällar. Dessutom satte vi upp utställningen "Till vägs ände" från Veterinärmuséet i Skara och anordnade föreläsningar i samband med den. DjurEt kommer även i fortsättningen att anordna regelbundna bokcirklar och samtalskvällar där de som vill får komma och lyssna till och/eller diskutera etiska tankenötter.

Hör gärna av er om ni har några idéer eller önskemål om ämnen att ta upp, eller aktiviteter med djuretisk anknytning som ni tycker borde anordnas. Har ni frågor om stort eller smått som rör utskottet går det också hur bra som helst att kontakta oss på vmf_djuret@stud.slu.se eller på Facebook: Djuretiska utskottet på VMF.

Vi ses på kåren!

Kramar från
DjurEt